MATERIALS TO FEEL

KWALITEITSMATERIALEN VAN LOKALE AFKOMST

Alle objecten die onze signatuur dragen, zijn handgemaakt met diverse materialen van lokale leveranciers. Zo starten we vanuit een kwalitatieve basis bij het vervullen van onze missie: dat ene stuk creëren dat nog in je interieur ontbreekt en meteen ook je favoriet wordt. Omwille van het pure design, de praktische voordelen, de vibe die zich niet in hokjes laat duwen.

STAAL

De industrial trend leeft volop en geen materiaal beantwoordt daar beter aan dan zwart staal. Het is zowel robuust als elegant en steevast een geslaagde match met hout. Boekenrekken, bijzettafels en picknicktafels op maat zijn slechts enkele toepassingen waarbij staal z’n esthetische en functionele eigenschappen uitspeelt.

Wild Atelier©charlottelauwersphotography 45

ALUMINIUM

Aluminium is dan weer een lichter materiaal, dat omwille van z’n onderhoudsarme voordelen een buitenstaander is. Dat mag je letterlijk nemen: het materiaal is roestbestendig en een tafel in aluminium kan het hele jaar door buiten staan.

Flexibiliteit is een bijkomende troef. Aluminium kan op zowat alle manieren gevormd en bewerkt worden. Hoe dan ook werkt Wild aluminium meubilair of elementen altijd af met een poedercoating. Die bakken we bij wijze van spreken aan het frame, waardoor we een sterkere hechting verkrijgen dan bij een traditionele natlaklaag.

alu2

CORTENSTAAL

Een soort afgeleefde charme maakt van cortenstaal een populair materiaal in buitensferen. Denk aan plantenbakken, tuinafscheidingen en brievenbussen: allen krijgen ze een nostalgisch karakter afgewerkt in deze roestkleurige metaallegering. Cortenstaal dankt z’n bijzondere structuur aan een combinatie van koper, chroom en nikkel. Het is corrosiebestendig en zal dus nooit doorroesten.

brug

HOUT

Wild zou Wild niet zijn als we een van de mooiste bronnen uit de natuur niet zouden koesteren. We gaan met plezier aan de slag met tal van houtsoorten die we op allerlei manieren in onze designs verwerken. Van notelaar en eik tot tropisch hardhout gaan we op zoek naar het meest geschikte materiaal voor elk meubelstuk en kiezen we voor gecertificeerde houtsoorten om de duurzaamheid van onze objecten te garanderen.

Wild Atelier©charlottelauwersphotography 48

STUC

Gemaakt op basis van cement en kalk is Mortex het materiaal bij uitstek voor massieve designs. Het wordt enerzijds gekenmerkt door een stoere betonlook, terwijl het zich anderzijds uitstekend leent voor objecten met zachte, organische vormen. Zo sieren onze bladen uit Mortex menig koffietafel en bureau: een uiterst onderhoudsvriendelijke keuze.

Ook een volledige opbouw in Mortex is mogelijk voor bijvoorbeeld hangkasten, tafels en toonbanken. Bovendien kan er middels de toevoeging van kleurenpoeder een unieke samenstelling verkregen worden en laat je jouw meubel uitvoeren in een tint naar keuze.

Wild Atelier©charlottelauwersphotography 23

MARMER

Een schitterende natuursteen met een tijdloos karakter: marmer bestaat in tal van kleuren en wordt gekenmerkt door een spel van grove of net fijne nerven. Wild hanteert het materiaal voornamelijk in de vorm van tafel- en werkbladen. Ga voor een combinatie met hout voor een warme touch of trek voluit de kaart van coole luxe met Blanco Carrara of Negro Marquina en gepoederlakt staal.

WILD©charlottelauwersphotography14

ZIEN WAT WE MET DEZE MATERIALEN KUNNEN MAKEN?

A PIECE OF WILD IN JOUW INTERIEUR?